background

[SOFIA 🇧🇬]Екипите на УАСГ и Столична община ви канят на изложба на открито и дискусия, посветени на проекта за изграждането на зелен коридор в столичния район “Надежда”


June 19, 2020

Изложбата вече е подредена пред Общинския културен институт – “Надежда” на бул. “Ломско шосе” №2. Заради прогнозата за дъжд планираното за 13 юни официално откриване се отлага за 20 юни от 10.00 до 13.00 часа (в случай, че вали събитието ще се състои вътре в сградата). Дотогава всеки ден в периода от 13 до 20 юни между 17.00 и 20.00 часа екипът на проекта ще бъде място, за да отговаря на въпросите на гражданите.

По време на събитието ще бъдат представени напредъкът по проекта и резултатите от допитванията до жителите на кварталите „Толстой“, „Свобода“, „Надежда“ 2 и 4 и „Триъгълника“. Гражданите ще имат възможност да зададат въпросите си и да участват в работни групи на открито, които ще обсъждат детайли по реализацията на идеята за създаване на зелен коридор. Участниците ще могат да отправят предложенията си за оформяне на пространството на коридора в близост до дома им. Екипът на проект “УРБиНАТ” разчита на идеите и мнението на гражданите, защото построеното трябва да остане задълго, да бъде обичано и поддържано от хората, които ще го ползват.

Поканата е към всички, които живеят, учат или работят в квартала, които имат бизнес там, обичат природата и искат повече природни решения в града около нас, както и за тези, които виждат себе си като възможни участници в по-нататъшната работа по проект “УРБиНАТ”.
Надяваме се да има хора от всички възрасти, обединени от желанието район “Надежда” да стане по-хубав за всички.
Да направим заедно зеления коридор „Надежда“! Най-интересното и най-хубавото предстои!

Разгледайте изложбата онлайн